Cazare Sighișoara: Hotel Istoric Fronius Residence în Cetate

Situat în inima cetății medievale Sighișoara, Hotelul Fronius Residence nu este doar un loc de cazare, ci o adevărată incursiune

Situat în inima cetății medievale Sighișoara, Hotelul Fronius Residence nu este doar un loc de cazare, ci o adevărată incursiune în istorie. Cu o poveste ce își are rădăcinile în secolul al XVII-lea, acest hotel fermecător a reușit să păstreze autenticitatea și farmecul de odinioară, combinându-le cu confortul modern. Fie că ești în căutarea unui loc de relaxare sau îți dorești să explorezi frumusețea istorică a Sighișoarei, Fronius Residence te așteaptă cu brațele deschise.

Istoria Fronius Residence

Situată în mijlocul cetății Sighișoara, Fronius Residence este o clădire cu adevărat specială, cu o poveste captivantă ce se întinde pe mai multe secole. În vremuri de demult, familia Fronius, o veche familie de sași, a construit una dintre puținele case care au supraviețuit incendiului devastator din anul 1676. Casa Fronius nu a fost doar un loc de adăpost, ci și un simbol al rezistenței și al perseverenței în fața adversității.

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, Fantana

Cu un puț de apă în curtea interioară și inscripții latinești pe fațadă, clădirea emană o atmosferă de autenticitate și istorie. Fronius Residence oferă 11 camere și 2 apartamente, fiecare dintre ele păstrând urmele trecutului, cu tavane încărcate de istorie și mobilier vechi adunat cu grijă din toate colțurile Transilvaniei.

Povestea clădirii:

  • Incendiul din 1676: Una dintre puținele case care au rămas în picioare după dezastrul care a lovit Sighișoara.
  • Familia Fronius: O veche familie de sași care a jucat un rol important în dezvoltarea orașului.
  • Mobilier autentic: Fiecare cameră este decorată cu piese vechi, adunate cu grijă din Transilvania, oferind o experiență autentică și elegantă.

Servicii și Facilități

La Fronius Residence, oferim mult mai mult decât simplă cazare — oferim o experiență autentică, menită să te facă să te simți special.

Mic Dejun Delicios

Începe-ți ziua cu un mic dejun delicios, pregătit cu grija și atenția noastră pentru detalii. Te așteaptă o varietate de preparate pentru toate gusturile, pregătite pentru a-ți oferi energia necesară explorării cetății Sighișoara.

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, bar

Bar

După o zi plină de descoperiri, relaxează-te la barul nostru confortabil. Savurează o băutură răcoritoare sau un cocktail delicios, bucurându-te de atmosfera prietenoasă și autentică a Fronius Residence.

Alte facilități incluse:

  • Wi-Fi Gratuit: Rămâi conectat cu cei dragi sau planifică-ți următoarele destinații de vizitat, folosind Wi-Fi-ul gratuit disponibil în toată reședința.
  • Servicii de recepție: Echipa noastră este mereu gata să te ajute cu informații despre Sighișoara, să îți facă recomandări de restaurante sau să îți rezerve bilete pentru diferite evenimente locale.

Camere și Apartamente

La Fronius Residence, fiecare cameră spune o poveste și oferă o experiență unică de cazare în Sighișoara. Cu 11 camere și 2 apartamente, fiecare spațiu este decorat cu grijă, păstrând detalii autentice din trecut și oferind confortul modern de care ai nevoie.

Camere Standard

Camerele standard sunt perfecte pentru cei care doresc o combinație de confort și autenticitate. Mobilierul vechi, tavanele cu picturi originale restaurate și micile detalii de decor îți vor oferi o experiență inedită.

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, camera standard

Apartamente Spațioase

Pentru cei care călătoresc în familie sau doresc mai mult spațiu, apartamentele de la Fronius Residence sunt alegerea ideală. Decorate cu același gust pentru detalii autentice, apartamentele oferă spațiu generos și confort de top.

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, apartament

Elemente Speciale:

  • Mobilier autentic: Fiecare cameră este decorată cu piese vechi, adunate cu grijă din Transilvania, oferind o experiență autentică și elegantă.
  • Tavane înalte: Unele dintre camere păstrează tavanele originale, brăzdate de arce din piatră, care oferă o atmosferă unică și intimă.
  • Facilități moderne: Deși păstrează farmecul de odinioară, camerele sunt dotate cu toate facilitățile moderne necesare pentru un sejur confortabil.

Experiențe ale Oaspeților

La Fronius Residence, fiecare oaspete devine parte din povestea noastră, iar mărturiile lor sunt cea mai bună dovadă a grijii și atenției pe care o acordăm fiecărui vizitator.

Ce Spun Oaspeții Noștri:

„Mic Dejun Excelent” „Mic dejun foarte variat și gustos. Gazdele sunt foarte primitoare și atent la fiecare detaliu. Ne-am simțit minunat!” – Maria D.

„Confort și aer medieval” „O locație superbă în inima cetății. Camerele sunt mobilate cu gust și au păstrat farmecul medieval! Este ca o întoarcere în timp, dar totuși cu confortul necesar.” – George T.

„Perfecțiune istorică” „Totul este conceput în așa fel încât să conserve ‘spiritul medieval’. Camera a fost extrem de spațioasă. Locația este excelentă, la o aruncătură de băț de Scara acoperită.” – Raluca B.

Aceste mărturii sunt doar câteva exemple de cât de mult apreciază oaspeții noștri combinația dintre atmosfera istorică și confortul modern la Fronius Residence. Ei devin parte din povestea noastră și ne ajută să creăm amintiri de neuitat.

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, vaza

Atracții Turistice din Apropiere

Cazarea la Fronius Residence oferă nu doar confort și o experiență istorică unică, ci și acces ușor la numeroase atracții turistice din Sighișoara. Fie că ești pasionat de istorie, cultură sau pur și simplu vrei să te bucuri de frumusețea peisajului, există ceva pentru fiecare.

Turnul Cizmarilor

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, turnul cizmarilor

Turnul Cizmarilor, este o fortificație impresionantă situată în partea nordică a cetății. Construit inițial în secolul al XIV-lea, turnul a suferit multiple reconstrucții, cea mai recentă fiind în 1681 în stil baroc. Rolul defensiv crucial și cantitatea considerabilă de pulbere de pușcă depozitată aici, i-au crescut importanța strategică. Turnul se remarcă prin planul său pentagonal și acoperișul baroc, având două turnulețe de observație. În prezent, turnul găzduiește stația locală de radio.

Piața Cetății

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, piata cetatii

Piața Cetății este inima vibrantă a cetății medievale Sighișoara și un loc încărcat de istorie și tradiție. În trecut, piața era centrul comerțului, unde meșteșugarii și negustorii locali își vindeau produsele. Astăzi, piața este înconjurată de clădiri istorice viu colorate și oferă o atmosferă captivantă și pitorească. Clădiri remarcabile precum Casa Venețiană și Casa cu Cerb atrag privirile vizitatorilor prin detalii arhitecturale impresionante. Piața este un centru cultural activ, unde se desfășoară regulat evenimente și festivaluri.

Biserica Mănăstirii

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, biserica manastirii

Biserica Mănăstirii, situată în inima cetății Sighișoara, este un monument arhitectural de excepție construit în stil gotic între 1492-1515, pe fundația unei mai vechi biserici dominicane din secolul al XIII-lea. Portalul gotic spectaculos al bisericii, împodobit cu sculpturi detaliate, și interiorul înfrumusețat cu fragmente de fresce vechi și vitralii colorate, reflectă epoca gotică târzie. Biserica este un loc de cult și o atracție turistică majoră, oferind o fereastră către istoria și cultura vibrantă a orașului medieval.

Turnul cu Ceas

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, turnul cu ceas

Turnul cu Ceas din Sighișoara este un monument istoric emblematic și una dintre cele mai remarcabile structuri medievale ale orașului. Construit în secolul al XIV-lea, turnul a fost destinat inițial apărării și controlului accesului în oraș. Impunătorul turn combină elementele gotice și baroce, adăpostind un orologiu complex cu figuri mecanice reprezentând zeii romani pentru fiecare zi a săptămânii. Astăzi, Turnul cu Ceas găzduiește Muzeul de Istorie al Sighișoarei, oferind vizitatorilor o incursiune în istoria și cultura regiunii.

Casa Breslelor

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, casa breslelor

Casa Breslelor din Sighișoara este o destinație fascinantă pentru iubitorii de istorie și meșteșuguri. Situată pe Strada Tunului, această clădire istorică prezintă o colecție impresionantă de unelte și tehnici meșteșugărești. Expoziția ilustrează modul în care breslele au influențat dezvoltarea economică și socială a sășilor din Sighișoara. Vizitatorii pot descoperi tradițiile meșteșugărești ale comunității sașilor din Transilvania și impactul acestora asupra economiei medievale.

Turnul Fierarilor

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, turnul fierarilor

Turnul Fierarilor din Sighișoara este unul dintre turnurile de apărare remarcabile ale cetății, având o istorie bogată și o prezență arhitecturală impunătoare. Construit în anul 1631, turnul a fost reconstruit dupa incendiul din 1676 și a fost menținut de breasla fierarilor. Turnul este deschis pentru vizitare, permițând publicului să exploreze interiorul său și să învețe despre istoria meșteșugurilor și apărării în Sighișoara medievală.

Primăria Municipiului Sighișoara

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, primaria municipiului sighisoara

Primăria Municipiului Sighișoara, situată în Piața Muzeului, este un monument istoric și un punct central al administrației locale. Clădirea finalizată în 1888, reflectă bogata istorie a orașului și servește ca principalul centru administrativ. Primăria este responsabilă pentru promovarea turismului și conservarea patrimoniului cultural al Sighișoarei, fiind un punct de referință important pentru rezidenți și vizitatori.

Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif

Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Sighișoara este o bijuterie arhitecturală situată în nord-estul cetății, reprezentând o mărturie a diversității culturale și spirituale a orașului. Construită între anii 1894 și 1896 pe locul unei foste mănăstiri franciscane și a Turnului Lăcătușilor, catedrala se remarcă prin stilul său eclectic, combinând elemente neogotice și neoromanice. Arhitectul Franz Letz a fost responsabil pentru designul catedralei. De-a lungul timpului, catedrala a fost un punct focal pentru comunitatea catolică locală, fiind restaurată pentru a-și păstra frumusețea. Este un simbol religios și arhitectural important, atrăgând vizitatori și pelerini din întreaga lume.

Străzile din Sighișoara

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, strazile din sighisoara

Străzile din Sighișoara sunt renumite pentru farmecul și autenticitatea lor medievală, oferind o atmosferă de poveste pentru vizitatori. În centrul istoric, fiecare stradă păstrează arhitectura veche, cu case colorate ce datează din perioadele medievală și renascentistă. Multe dintre aceste case au fost restaurate, dar își păstrează detaliile originale și sunt acum folosite pentru diverse activități comerciale, cum ar fi cafenele, magazine de suveniruri și pensiuni. Vizitatorii sunt adesea impresionați de îngustimea și pietruirea străzilor, care contribuie la atmosfera autentică a orașului. Piața Cetății, în special, este un loc central unde turiștii se pot relaxa și bucura de băuturi, fiind înconjurată de clădiri pitorești și colorate, adevărate bijuterii arhitecturale.

Drumul Panoramic

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, strazile din cetate, drumul panoramic

Drumul Panoramic din Sighișoara este un traseu care oferă o perspectivă superbă asupra orașului și cetății medievale. Acesta este situat pe o alee pietruită care înconjoară exteriorul zidului vechi al cetății, servind ca graniță între Orașul Vechi și Orașul Nou. Traseul începe în apropierea Bisericii din Deal și este ideal pentru cei care doresc să exploreze orașul pe jos, oferind ocazia de a descoperi istoria și arhitectura zonei într-un mod interactiv și pitoresc.

Biserica din Deal

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, biserica din deal

Biserica din Deal din Sighișoara, cunoscută și sub denumirea de Biserica Sfântul Nicolae, este un monument arhitectural remarcabil situat pe Dealul Școlii. Construcția acestei biserici a început în anul 1345 și s-a încheiat în 1525. Este dedicată Sfântului Nicolae și reprezintă una dintre cele mai importante biserici gotice din Transilvania, fiind a treia ca mărime în regiune. Biserica este notabilă pentru arhitectura sa gotică și pentru elementele sale decorative, inclusiv frescele și tabernacolul din secolul al XV-lea.

Școala din Deal

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, scoala din deal, liceul josef haltrich

Școala din Deal din Sighișoara, cunoscută și sub numele de Liceul „Josef Haltrich”, este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din Transilvania și este clasificată ca monument istoric. Construită în anul 1522 și conectată cu orașul prin „Scara Școlarilor”, această școală a jucat un rol crucial în educația tinerilor din regiune. A devenit un simbol al dedicării orașului Sighișoara față de învățătură și conservarea patrimoniului cultural.

Scara Acoperită sau Scara Școlarilor

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, scara acoperita, scara scolarilor

Scara Acoperită, cunoscută și sub denumirea de Scara Școlarilor, este o construcție istorică distinctivă din Sighișoara, concepută inițial pentru a oferi copiilor un acces protejat spre școală. Construită în 1642, scara inițial avea 300 de trepte, dar după modificările din 1849, numărul a fost redus la 175. Scara este construită din lemn și are un acoperiș, oferind astfel o protecție împotriva intemperiilor. Astăzi, Scara Acoperită continuă să fie un punct de atracție major pentru vizitatorii cetății Sighișoara.

Casa Armelor și Hărților

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, casa armelor si hartilor

Casa Armelor și Hărților din Sighișoara este o expoziție privată situată în Cetatea Sighișoara. Aceasta găzduiește o varietate de artefacte istorice, inclusiv hărți, arme din antichitate, monede vechi, gravuri, desene și litografii, acoperind o perioadă vastă, de la preistorie până în contemporaneitate. Este un punct de atracție pentru vizitatorii interesați de istoria și cultura Sighișoarei, oferind oportunități de educație și explorare culturală într-un mediu captivant și bine conservat.

Turnul Măcelarilor

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, turnul macelarilor

Turnul Măcelarilor din Sighișoara, cunoscut și sub denumirea de Turnul Băcănilor, este una dintre structurile de apărare medievale remarcabile ale cetății. Construit în a doua jumătate a secolului al XV-lea pe latura vestică a zidului cetății, turnul a fost inițial în responsabilitatea breslei măcelarilor. Arhitectura turnului este adaptată funcției sale defensive, având un plan hexagonal. Astăzi, Turnul Măcelarilor este un punct de atracție turistică major, oferind vizitatorilor o perspectivă asupra istoriei militare și a vieții cotidiene dintr-o cetate medievală.

Turnul Cojocarilor

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, turnul cojocarilor

Turnul Cojocarilor, cunoscut și sub denumirea de Turnul Blănarilor, este o structură istorică emblematică situată în partea vestică a zidului cetății. Datând din secolul al XV-lea, turnul a jucat un rol important în apărarea orașului medieval și a fost inițial în responsabilitatea breslei cojocarilor. Astăzi, Turnul Cojocarilor este unul dintre cele nouă turnuri rămase în picioare, continuând să fie un punct de interes major pentru turiști.

Turnul Croitorilor

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, turnul croitorilor

Turnul Croitorilor, cunoscut și sub numele de Schneiderturm, este unul dintre cele mai bine conservate turnuri de apărare din Sighișoara. Construit în secolul al XIV-lea, turnul are o formă hexagonală și face parte din ansamblul de fortificații care protejau orașul medieval. Astăzi, Turnul Croitorilor este deschis pentru vizitatori, oferind o perspectivă asupra tehnicilor medievale de apărare și a vieții cotidiene într-o cetate fortificată.

Cum să faci o rezervare

Rezervarea la Fronius Residence este simplă și rapidă! Vizitatorii pot accesa site-ul nostru oficial Fronius Residence, unde pot completa formularul de contact pentru o rezervare rapidă și ușor de realizat. Pentru cei care preferă să vorbească direct cu noi, este de ajuns să apese pe butonul cu iconița de telefon pentru a ne contacta telefonic.

Echipa noastră îți va răspunde în cel mai scurt timp pentru a confirma rezervarea și a-ți oferi toate informațiile de care ai nevoie. Așteptăm cu nerăbdare să te găzduim la Fronius Residence!

Cazare Sighisoara, Fronius Residence, curte

Fronius Residence din Sighișoara te așteaptă să descoperi farmecul său istoric și să te bucuri de o experiență de neuitat. Rezervă-ți camera acum și pregătește-te să fii transportat în timp, într-unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa!

mariusdevelops

Autor, Fronius Residence

Copiază adresa Articol

Aveți nevoie de cazare în Sighișoara? Vă stăm la dispoziție

Aflați mai multe despre hotelul nostru. Ne găsiți în mijlocul cetății Sighișoarei, chiar la poalele Dealului, acolo unde se termină cele 175 de trepte ale Scării Acoperite

Articole similare

De ce Cetatea Sighișoara Trebuie să Fie Următoarea ta Destinație de Vacanță

Cetatea Sighișoara Situată în inima Transilvaniei, cetatea Sighișoara este un loc unde trecutul și prezentul se întâlnesc într-un mod magic. Cunoscută pentru străzile sale pitorești, clădirile colorate și atmosfera medievală,...

Citește articol

Cel Mai Bun Hotel în Sighișoara pentru o Experiență Autentică

Fronius Residence: Cel Mai Bun Hotel în Sighișoara pentru o Experiență Medievală Autentică Când vine vorba despre hoteluri în Sighișoara, Fronius Residence se remarcă ca un loc deosebit. Situat în...

Citește articol

10% REDUCERE PENTRU REZERVĂRI DIRECTE

Rezervă direct pe site-ul nostru sau prin telefon și economisește 10% față de prețurile de pe Booking. Beneficiază de cel mai bun preț și de suport direct din partea echipei noastre.