Piața Cetății

Câteva cuvinte despre Piața Cetății, Sighișoara

Piața Cetății din Sighișoara, inima vibrantă a cetății medievale, este un loc încărcat de istorie și tradiție. În trecut, această piață era centrul comerțului, unde meșteșugarii și negustorii locali își vindeau produsele. Astăzi, piața este înconjurată de clădiri istorice cu fațade viu colorate, oferind o atmosferă captivantă și pitorească.
Clădiri remarcabile precum Casa Venețiană și Casa cu Cerb, ambele exemple de arhitectură renascentistă, mărginesc piața, atrăgând privirile vizitatorilor prin detalii arhitecturale impresionante. Un punct de reper este Turnul cu Ceas, accesibil vizitatorilor pentru a explora Muzeul de Istorie sau pentru a admira orașul de la înălțime.
Piața este nu doar un punct de atracție turistic, ci și un centru cultural activ. Aici se desfășoară regulat evenimente și festivaluri care revitalizează tradițiile locale, transformând piața într-un spațiu de întâlnire pentru artiști, muzicieni și artizani. Vizitatorii pot savura gustări locale și băuturi în cafenelele și restaurantele din apropiere, unde pot gusta din bucătăria tradițională sau pot cumpăra suveniruri autentice.
Piața Cetății servește astfel drept punct de plecare ideal pentru explorarea ulterioară a Sighișoarei, oferind o incursiune autentică în viața medievală și contemporană a orașului. Este un loc unde istoria se împletește armonios cu prezentul, invitându-i pe toți cei care îi trec pragul să descopere bogăția culturală și istorică a acestui loc emblematic.

Aveți nevoie de cazare în Sighișoara? Vă stăm la dispoziție

Aflați mai multe despre hotelul nostru. Ne găsiți în mijlocul cetății Sighișoarei, chiar la poalele Dealului, acolo unde se termină cele 175 de trepte ale Scării Acoperite

10% REDUCERE PENTRU REZERVĂRI DIRECTE

Rezervă direct pe site-ul nostru sau prin telefon și economisește 10% față de prețurile de pe Booking. Beneficiază de cel mai bun preț și de suport direct din partea echipei noastre.