Turnul Cizmarilor

Câteva cuvinte despre Turnul Cizmarilor, Sighișoara

Turnul Cizmarilor din Sighișoara, este o fortificație impresionantă situată în partea nordică a cetății. Construit inițial în secolul al XIV-lea, turnul a suferit multiple reconstrucții, ultima dată fiind remodelat în 1681 în stil baroc. De-a lungul timpului, acesta a avut un rol defensiv crucial pentru cetate, adăpostind și o cantitate considerabilă de pulbere de pușcă, ceea ce i-a crescut importanța strategică.
Turnul Cizmarilor este unic datorită planului său pentagonal și acoperișului în formă de capac baroc, având două turnulețe de observație. Acesta a fost inițial în grija breslei cizmarilor, care erau responsabili nu doar de confecționarea încălțămintei, ci și de întreținerea și apărarea acestui segment al fortificației cetății. În prezent, turnul își continuă tradiția de a servi comunitatea locală, găzduind stația locală de radio.
Restaurările și modificările aduse de-a lungul secolelor reflectă adaptările la tehnicile militare ale vremii și necesitățile comunității. De exemplu, schimbările din 1681 au inclus modificări structurale semnificative care au îmbunătățit capacitatea defensivă a turnului, iar introducerea scării exterioare din lemn în 2001 a adus un element modern, facilitând accesul vizitatorilor și întreținerea facilă.
Astfel, Turnul Cizmarilor rămâne nu doar o parte esențială a patrimoniului istoric și arhitectural al Sighișoarei, ci și un exemplu vibrant al modului în care structurile istorice pot fi adaptate pentru a servi nevoile contemporane. Acesta continuă să fie un punct de atracție pentru turiști, oferind o fereastră către trecutul medieval al orașului.

Aveți nevoie de cazare în Sighișoara? Vă stăm la dispoziție

Aflați mai multe despre hotelul nostru. Ne găsiți în mijlocul cetății Sighișoarei, chiar la poalele Dealului, acolo unde se termină cele 175 de trepte ale Scării Acoperite

10% REDUCERE PENTRU REZERVĂRI DIRECTE

Rezervă direct pe site-ul nostru sau prin telefon și economisește 10% față de prețurile de pe Booking. Beneficiază de cel mai bun preț și de suport direct din partea echipei noastre.