Turnul Măcelarilor

Câteva cuvinte despre Turnul Măcelarilor, Sighișoara

Turnul Măcelarilor din Sighișoara, cunoscut și sub denumirea de Turnul Băcănilor, este una dintre structurile de apărare medievale remarcabile ale cetății. Acest turn a fost construit în a doua jumătate a secolului al XV-lea și este situat pe latura vestică a zidului înconjurător al cetății, făcând parte din ansamblul de fortificații care protejau orașul.
Arhitectura turnului este adaptată funcției sale defensive, având un plan hexagonal care permitea o mai bună acoperire a câmpului de luptă în caz de asediu. Turnul Măcelarilor a fost inițial în responsabilitatea breslei măcelarilor, care erau însărcinați nu doar cu aprovizionarea orașului cu carne, ci și cu apărarea acestui segment important al fortificațiilor.
De-a lungul secolelor, turnul a suferit diverse modificări și restaurări, reflectând schimbările în tehnica militară și nevoile comunității. În fața turnului a fost construit ulterior un bastion, consolidând astfel capacitatea defensivă a zonei.
Astăzi, Turnul Măcelarilor este un punct de atracție turistică major în Sighișoara, oferind vizitatorilor o perspectivă asupra istoriei militare și a vieții cotidiene într-o cetate medievală. Este nu doar un monument istoric, ci și un simbol al patrimoniului cultural al orașului, fiind unul dintre cele mai bine păstrate turnuri din ansamblul fortificațiilor Sighișoarei.

Aveți nevoie de cazare în Sighișoara? Vă stăm la dispoziție

Aflați mai multe despre hotelul nostru. Ne găsiți în mijlocul cetății Sighișoarei, chiar la poalele Dealului, acolo unde se termină cele 175 de trepte ale Scării Acoperite

10% REDUCERE PENTRU REZERVĂRI DIRECTE

Rezervă direct pe site-ul nostru sau prin telefon și economisește 10% față de prețurile de pe Booking. Beneficiază de cel mai bun preț și de suport direct din partea echipei noastre.