Scara Acoperită sau Scara Școlarilor

Câteva cuvinte despre Scara Acoperită sau Scara Școlarilor, Sighișoara

Scara Acoperită, cunoscută și sub denumirea de Scara Școlarilor, este o construcție istorică distinctivă din Sighișoara, concepută inițial pentru a oferi copiilor un acces protejat spre școala situată pe Dealul Școlii. Această scară a fost construită în anul 1642 și, conform unor surse, inițial avea 300 de trepte. Scara a fost acoperită pentru a proteja elevii și alte persoane care o foloseau frecvent de intemperiile vremii, cum ar fi ploaia sau zăpada.
În urma unor modificări realizate în anul 1849, numărul de trepte a fost redus la 175. Această structură unică în Transilvania este construită din lemn și are un acoperiș, care face din ea mai mult decât o simplă scară; este un veritabil coridor înclinat. Scara Acoperită este o emblemă a orașului medieval Sighișoara, demonstrând nu doar ingeniozitatea urbanistică a vremii, dar și grijile comunității pentru educația tinerilor săi.
Scara Acoperită continuă să fie un punct de atracție major pentru vizitatorii cetății Sighișoara, oferind nu doar o cale de acces între centrul orașului și școala situată pe deal, ci și o experiență culturală și istorică remarcabilă. Acesta este un exemplu perfect al modului în care elementele de infrastructură funcționale pot deveni parte integrantă a patrimoniului cultural al unei comunități.

Aveți nevoie de cazare în Sighișoara? Vă stăm la dispoziție

Aflați mai multe despre hotelul nostru. Ne găsiți în mijlocul cetății Sighișoarei, chiar la poalele Dealului, acolo unde se termină cele 175 de trepte ale Scării Acoperite

10% REDUCERE PENTRU REZERVĂRI DIRECTE

Rezervă direct pe site-ul nostru sau prin telefon și economisește 10% față de prețurile de pe Booking. Beneficiază de cel mai bun preț și de suport direct din partea echipei noastre.